مقدمه: گسترش ورزش در بین عموم می تواند با افزایش بروز آسیبهای ورزشی همراه باشد. کما اینکه وجود افراد ناآگاه )بعنوان مربی( در بعضی از باشگاه های ورزشی و انجام یکسری حرکات نادرست بدنی نیز باعث صدمات جدی می شود.
به همین دلیل وجود نیروهای متخصص جهت پیشگیری، کمک به درمان و آموزش حرکات صحیح ضروری است. با گسترش ورزش همگانی و توجه دولت ها به ورزش، سطح رقابت ها ارتقاء پیدا کرده و نیاز ورزشکاران به خدمات ماساژ ورزشی متعاقباً افزایش یافته است. ماساژ ورزشی زیر مجموعه خدمات ورزشی محسوب شده و امروزه در کنار ورزش آماتور و حرفه ای از جایگاه خاصی برخوردار است. امروزه تیم های ورزشی جهت کسب نتایج بهتر از ماساژ ورزشی در تمرینات و رویدادهای ورزشی استفاده می نمایند.
تعریف و هدف: ماساژ ورزشی شامل تکنیک ها و مانورهای دستی است که با هدف گرم کردن ورزشکاران، بهبود عملکرد ورزشکاران در میادین ورزشی، پیشگیری از آسیب دیدگی ورزشکاران ، کمک به ریکاوری، کاهش درد، بهبود عملکرد سالمندان و معلولین، افزایش توانمندی مخاطب، آماده سازی افراد برای توانبخشی و بهبود عملکرد روحی و روانی مخاطبین استفاده می شود.
ماساژ ورزشی در زمان های خاص و با اهداف مختلفی دنبال می شود: مرحله نگهدارنده : در فصل تمرینات ورزشکار و با هدف کمک به ریکاور، افزایش انعطاف پزیری بافت ها و رفع گرفتگی ها انجام می شود. قبل از مسابقه: با هدف افزایش جریان خون، بهبود انعطاف پذیری بافت ها، گرم کردن ورزشکار و پیشگیری از آسیب دیدگی بین مسابقه: با هدف کمک به ریکاوری ورزشکار و جلوگیری از سرد شدن بعد از مسابقه: با هدف کمک به ریکاوری و رفع گرفتگی های عضلانی انجام می شود.
ضرورت و اهمیت: با توجه به رویکرد گسترده جامعه ورزش کشور به ماساژ ورزشی و نیاز باشگاه ها و تیم های ملی به ماساژورهای ورزشی، آموزش تخصصی ماساژورهای ورزشی اهمیت زیادی دارد. منبع : تک اندام